La Strada Magazine
 

Nummer 1/2008

 

La Strada Magazine 1/2008 ligt vanaf 1 april 2008 in de boekhandel

 
   
 

In nr. 1 kunt u o.a. het volgende aantreffen:
 
Nieuwkomer   

Alfa 8C Spider                                    

Net nu de 8C Competizione productieversies aan de 500 gelukkigen worden afgeleverd, maakt zijn open zusje haar  debuut  op diverse internationale autoshows. Nu staat de 8C Spider in de spotlights om te laten zien hoe Alfa Romeo de voor het merk kenmerkende technologie en emotie in de nabije toekomst vorm gaat geven. Alle fantastische eigenschappen van de Alfa 8C Competizione zijn uiteraard ook van toepassing op de 8C Spider.

Alfa8c

     
Nieuwkomer      

500 & Grande Punto Abarth                         

De 500 Abarth komt vanaf juli op de markt via een exclusief Abarth-netwerk en is ontwikkeld door het Fiat Group Automobiles Style Centre in de geest van de legendarische 500 Abarths uit de jaren’60. Ook de nieuwe Grande Punto Abarth is compact en wendbaar met  onderhuids het beste en nieuwste op gebied van techniek, veiligheid en technologie.

De Abarth lifestyle is snel en uitdagend met vermenging van historische en hedendaagse stijlelementen die de geschiedenis, traditie, technologie en prestaties als genen van het merk ondersteunen.

Fiat 500 Abarth
     
Nieuwkomer  

Lancia Delta                                                  

Delta is de historische naam voor één van de belangrijkste modellen in de Lancia historie, maar ook een wiskundig symbool dat verandering, onderscheid en evolutie symboliseert. De Delta is één van de eerste modellen in een nieuwe ontwerpfilosofie met als fundamentele merkwaarden elegantie van stijl en gewaagde, innovatieve techniek. De Delta verschijnt medio 2008 en zal als keerpunt in de Lancia historie ongetwijfeld een belangrijke bijdrage leveren aan de strategische merkontwikkeling.
Lancia Delta
     
Reisreportage  

Tour de France met Lancia Kappa Coupé    

Sommige Italiaanse auto’s lenen zich bij uitstek voor lange buitenlandse reizen, waar je niet genoeg van kunt krijgen. Een jonge Lancia liefhebber die anoniem wil blijven, maar bij onze redactie bekend is, schreef over zijn snelle en genoeglijke toertochten door Frankrijk in zijn Kappa Coupé 2.4 uit 1997.  Totaal werd in korte tijd met de Kappa Coupé liefst 27.000 km gereden zonder een centje pijn en alleen een klein beetje olie bijvullen. Wie had dat gedacht van een Italiaanse auto die nog altijd zeer ondergewaardeerd is.
Lancia Kappa
     
Rij-Impressie  

Lancia Delta HF 4WD & Integrale EVO      

De Delta Integrale is een legendarisch Lancia model, dat wereldfaam verwierf als uiterst succesvolle 4x4 rallywagen. In 2008 bestaat de Integrale niet alleen 20 jaar, maar volgt na de 2e generatie Delta uit 1994 na 8 jaar eindelijk een nieuwe 3e generatie Delta. Reden genoeg om bij Martin Willems, de Fiat, Abarth en Lancia onderdelen specialist, een standaard Delta HF 4WD uit 1987 en getunede Integrale 16V EVO uit 1992 te beproeven.
Lancia Itegrale
     
AutoProza    

Alfa Giulietta Sprint                                       

Te koop….. Max staarde naar de advertentie op Internet. Dat was nou precies wat hij zocht! Er stond geen prijs bij, maar uit ervaring wist hij dat de waarde van zo’n Alfa Romeo Giulietta Sprint uit 1959 de laatste jaren flink gestegen was. Met het geld dat hij te besteden had, kon hij misschien net een te restaureren Sprint kopen.
Alfa Giulietta Sprint
     
Auto-Interieur   

Evolutie van de Alfa Romeo cockpit.   

Italië heeft een naam hoog te houden qua design van koetswerken. In het verlengde daarvan ligt het ontwerp van het auto interieur dat evolueerde tot verlengstuk van het moderne kantoor en de huiskamer. In een viertal artikelen nemen we de cockpit van de Italiaanse automerken in de 5 afgelopen decennia in woord en vooral in beeld. In dit artikel geven 14 kiekjes in diverse Alfa Romeo interieurs een goede  impressie van de veranderde sfeer in de cockpit. Er volgen nog afleveringen over interieur van Fiats Lancia’s en de supercars van Ferrari, Maserati en Lamborghini.

Alfa Interieur
     
Miniaturen  

Nieuws

     
AutoPassione  

Waar rijd ik zo meteen nog op?

     
AutoBoeken   Bespreking nieuwe uitgaven
     
Occasion  

Fiat Stilo                                                         

De Fiat Stilo is eind 2001 gelanceerd als op volger van zowel de 3-deurs Bravo als 5-deurs Brava. Fiat zette de koers van twee afwijkende versies van hetzelfde model ook bij de Stilo voort, wat net als bij de Bravo/Brava goed zichtbaar is aan de achterkant. Begin 2007 is de Stilo opgevolgd door de 2e generatie Bravo. We blikken terug op de diverse Stilo modellen, die nu als onderschatte middenklassers in vele varianten gebruikt worden aangeboden.
Fiat Stilo
     
Klassieker  

Alfa Romeo TZ van Autodelta      
      

De TZ-serie van Alfa Romeo is begin jaren’60 als een meesterwerk ontstaan. De samenwerking tussen het Milanese bedrijf, carrossier Zagato en het net opgerichte Autodelta bleek buitengewoon vruchtbaar. De achtergronden hiervan doen we in dit artikel uit de doeken, aangevuld met een reportage van een heel bijzondere in Nederland te koop staande TZ 1 bij VSOC in Sassenheim.

Alfa TZ
     
Modelhistorie  

Maserati-OPAC Spyder        
                         

Op basis van Maserati Shamal V8 Bi-turbo techniek bouwde OPAC in 1992 een Spyder prototype dat er niet direct herkenbaar uitziet als een Maserati. Er is er slechts 1 exemplaar van gebouwd en die is in het bezit van een Nederlandse eigenaar. In dit artikel vertelt deze zowel over OPAC als fabrikant als over zijn unieke ‘3 in 1’ auto.

Maserati Opac
     
Evenementen Binnenland  

Interclassics & TopMobiel

Een traditie is er om in ere te houden en dat geldt zeker voor goede tradities. Een daarvan is de opening van het klassiekerjaar in Maastricht. Op InterClassics & TopMobiel was op 11, 12 en 13 januari heel veel bijzonders te zien. In deze reportage krijgt u daarvan in woord en vooral in beeld een kleine impressie, waarbij we natuurlijk vooral inzoomden op de smaakmakende Italiaanse inbreng. Hoogtepunt waren de 60 bijeen gebrachte Ferrari’s in het kader van het 60-jarig bestaan van het merk met het steigerende paardje.

Interclassics & Topmobobiel
     
Italiaans Autodesign              

VW Karmann-Ghia Coupé & Cabrio

De VW Karmann-Ghia (Type 14) is het mooie, luxe zusje van de Kever Cabriolet. De Turijnse carrosseriebouwer Ghia ontwierp een speciale carrosserie voor het Kever chassis. Wilhelm Karmann was hiervan zo gecharmeerd dat hij de Volkswagen directie wist te overtuigen de VW Karmann-Ghia Coupé en Cabrio in serieproductie te nemen in Osnabrück van 1955 tot 1974. 

Italiaans Design
     
AutoNieuws    

Alfa 159 Business Pro & 147 Ducati Corse,
facelift  Lancia Phedra, F430 Spider Biofuel,
Maserati Gran Turismo S en
Fiat Bravo 1.6MultiJet 16V   

 
     

Evenementen Binnenland

 

De Smaak van Italië

Van 30 mei t/m 1 juni viert Italië 3 dagen feest in Nederland. Maestro Events organiseert voor de 5e keer het grootste Italië Evenement van de Benelux. Op het landgoed van Kasteel De Haar in Utrecht (Haarzuilens) zult u alles vinden wat Italië zo mooi, lekker en boeiend maakt. Kortom: een feest voor de fijnproever!

 
     
Reportage                   

Museo Tazio Nuvolari          
              

Italië is een land dat zijn sporthelden vereerd. Een een daarvan is Tazio Nuvolari, een legendarische motor- en autocoureur, wiens carrière zich uitstrekte over een periode van meer dan 30 jaar. In Mantova is een klein, maar fijn museum gewijd aan deze bijzondere sportman. Laat u meevoeren door de tijd in dit bijzondere museum als ode aan een legendarische coureur

Nuvolari
     
Lifestyle                       

Italiaanse schoenmode
                        

Italianen worden als de creatiefste mensen ter aarde beschouwd. Dit geldt niet alleen voor Pininfarini, Dante Giacosa of andere creatieve ontwerpers en engineers. In Italië worden niet alleen bijzondere schoenen met de grootste liefde ontworpen, maar ook met enthousiasme gedragen. Een blik op de schoen van de gemiddelde Nederlander doet met pijn vermoeden dat goede schoenen hier als een overbodige investering gelden. Kortom, een blik op het betere voetenwerk.

Italiaanse schoenmode
     
Evenementen Buitenland  

Rétromobile in Parijs       
                      

Van 8 t/m 17 februari werd in de hallen 3 en 4 van de Paris Expo voor de 33e keer Rétromobile georganiseerd. Samen met de InterClassics/TopMobiel beurs in Maastricht zijn dit de opwarmers voor hopelijk een boeiend autojaar. We troffen behoorlijk wat exotische Italianen en andere merken met een Italiaans design van hoge kwaliteit op Rétromobile in Parijs!

Retro Mobile
     
Evenementen Buitenland  

Flanders Collection Car in Gent & Antwerp Classic Salon       

Bezoekt u regelmatig auto- en motorbeurzen zoals Vehikel in Utrecht en Autotron in Rosmalen? Dan moet u dat vooral blijven doen, maar  wip ook eens een keer de grens over naar België. Onze zuiderburen kennen leuke beurzen, beginnend in januari in Brugge, een aantal weken later in Gent en het eerste weekend van maart in Antwerpen om het eerste kwartaal mee af te sluiten. Verslag van een dagje ‘shoppen’ op twee Belgische autobeurzen.

Flanders Collection Car
     
Reportage        

Global Design Vianen                        

Onder het motto ‘Uw partner in reclame en belettering’ biedt Global Design Vianen een compleet pakket reclame- en promotieproducten voor particulier en bedrijfsleven. Vader en zoon Baars en hun team richten zich met hun specialiteit airbrush & special paint en optische tuning team ook op autoliefhebbers. Als eyecatcher hebben ze onlangs een Ferrari Dino kitcar uit de jaren’60 als promotiewagen op een beurs geshowd.

Global Design