La Strada Magazine
 

Nummer 3/2006

 ligt vanaf 13 oktober 2006 in de boekhandel

 
   
 

In nummer 3 kunt u o.a. het volgende aantreffen: 
Evenementen Buitenland  

Le Mans Classic 2006
                                                               

Van 5 t/m 9 juli werd de 3e Le Mans Classic verreden op het Franse Circuit de la Sarthe. Het was een evenement om niet snel te vergeten, want men kon getuige zijn van veel schade, schuivers en gele vlaggen. Ook de Italiaanse merken waren ruim vertegenwoordigd in de diverse historische raceklassen.

LeMans
     
Rij-Impressie  

Maserati GranSport

Onlangs is de productie van de Maserati Coupé gestaakt. Reden om de GranSport versie eens nader te beproeven en het spoor van de evolutie van deze tijdloze sportieve schoonheid te volgen. Het begon in 1998 met een 3.2 V8 turbomotor en Boomerang achterlichten en eindigt nu met sportief aangeklede GranSport met een ongeblazen 4.2 liter V8 .

Maserati Gransport
     
Evenementen Buitenland  

Happy Birthday Topolino                                          

Van 15 t/m 18 juni jl. werd in Turijn de 70-jarige verjaardag van de Fiat Topolino gevierd. Voor de gelegenheid werden meer dan 200 van deze deelnemende Fiatjes op de testbaan op het dak van de oude Lingotto fabriek opgesteld, waarmee een feestprogramma werd afgewerkt.

Topolino
     
AutoPassione   Streepjescode
     
AutoNieuws  

Fiat Bravo, Idea Adventure, Panda TerraMare 4 & Jolly, Grande Punto Dualogic en Blue & Me, Sedici, Lancia Delta en Ypsilon, Ferrari Classiche en Novitec Rosso tuning, Alfa 147 & GT Blackline 2, Spider en 159 Business

     
Evenementen Buitenland  

Goodwood Festival of Speed 
                                                  
Onze redacteur kwam oren en ogen tekort op het van 7 t/m 9 juli jl. gehouden Goodwood Festival of Speed in de regio West-Sussex. Het uitgebreide programma voorziet in de wensen van de meest veeleisende autoliefhebber en varieert van een concours d’elegance tot een echte heuvelklim. Je treft er zowel stokoude oldtimers tot hypermoderne conceptmodellen.

GoodWood
     
AutoBoeken   Bespreking nieuwe uitgaven  
     
Evenementen Binnenland  

Italia a Zandvoort

Traditiegetrouw vindt jaarlijks op het duinencircuit in Zandvoort een Italiaanse dag plaats met ruimte voor alle merken Bella Macchina’s. Deze zijn zowel op als rond het circuit te bewonderen.

Italia a Zandvoort
     
Italië Column   Mozzarella
     
AutoSport  

FIA GT 24 Hours of Spa                                      

De Italiaanse merken deden het goed dit jaar op het Ardenner circuit De overwinning van de 24 uren van Spa ging opnieuw naar een Maserati MC12, zij het nipt. In de GT2 klasse werd hert podium zelfs geheel ingenomen door Ferrari’s 430

FIA GT 24 Hours of Spa
     
Evenementen Binnenland  

Concours ‘t Loo

Dit jaar had het prestigieuze Concours ‘Loo een Italiaans tintje. Op 2 en 3 september jl. stond de vooroorlogse Alfa Romeo 8C centraal. Ook bij de diverse deelevenementen waren de Italiaanse merken goed vertegenwoordigd.
     
Evenementen Buitenland  

AvD Grand-Prix op Nürburgring

Elk jaar in augustus kunnen klassieker- en oldtimerliefhebbers hun hart ophalen tijdens de AvD Grand Prix op de Nürburgring. Op dit circuit in de Duitse Eifel zie je zowel historische Formule racers, tweezitters en GT’s van alle bekende autosportmerken in volle vaart voorbij razen.
AvD Grand-Prix
     
Evenementen Binnenland  

Auto Moto Italia                                                 

Dit jaar vindt op 11 en 12 november in het Eurectco in Houten de 16e editie van dit Italiaanse auto- en motorfeest plaats. Dit keer is er speciale aandacht voor ‘onbekend vooroorlogs’ en Supercars.

AutoMotoItalia
     
Occasion  

Alfa 147                                                      

Alfa’s huidige instapmodel, de 147, mocht zich vanaf 2000 direct al danzkij een fraai design in een warme belangstelling verheugen. Ruim 5 jaar later is de 147 nog steeds een courante en aantrekkelijke occasion voor mensen die op zoek zijn naar een praktische en sportieve gezinswagen.

Alfa 147
     
Evenementen Buitenland  

14e Classic SLS-rally


De regelmatigheidsrally Scheveningen – Luxemburg – Scheveningen trok afgelopen augustus 155 deelnemers met een klassieker. Zij reden een bolletje-pijltje rit met ook andere kaartleessystemen en legden een aantal tests af. In de toerklasse won een Lancia Fulvia Rally en in de sportklasse eindigde een Alfa Bertone als tweede.

Classic SLS-Rally
     
AutoSport                     Ferrari Racing Days Nürburgring
     
Restauratie  

Fiat 127 coach                                            

De compacte Fiat 127 won in 1972 de prestigieuze titel ‘Auto van het Jaar’ dankzij zijn vele binnenruimte en compacte aandrijflijn op de voorwielen. In 1977 volgde een Braziliaanse opvolger, die in 1983 plaats  maakte voor de Uno, die eveneens een succesnummer werd. De destijds populaire 127 is nu een zeldzame klassieker.

Fiat 127
     
AutoSport  

Spa Ferrari Days

De Ferrari Racing Days worden tegenwoordig door de fqbriek zelf georganiseerd. Eind juni jl. vond op het circuit Spa-Franchorchamps een aantrekkelijk programma plaats met de Shell Historic Challenge, 430 Challenge, Formule 1 & FXX demo’s. 

Spa Ferrari Days
     
Miniaturen                          Nieuws     
     

Evenementen Buitenland

 

Enstall Classic Rally                            

In juli reden 185 equipes met een al of niet klassieke Italiaan de Enstall Classic Rally in het prachtige Oostenrijkse Siermarken. Het weer was dramatsch, maar het deelnemersveld overweldigend.  

Ennstal Classic Rally
     
Evenementen Buitenland  

Fiats rijden Smokkelroute                               

De door de Fiat Club Belgio uitgezette Smokkelroute trok tal van klassieke Fiats van alle typen om de grensstreek te verkennen. De circa 115 km landelijke route startte in Wuustwezel en eindigde in Klamthout met een barbecue.

Fiats rijden Fiatroute
     
Mijn Italiaan  

Lancia Flavia Coupé 1.8                                      

De Vlaming Willy Mermans, organisator van de Coppa Bella Macchina, is een autoliefhebber in hart en nieren. Zijn wagenpark is mengeling van hedendaagse en klassieke Italianen, waaronder een Lancia Flavia Coupé 1.8 uit 1965. Hij koestert deze elegante GT met boxermotor en voorwielaandrijving als laatste ‘echte’ Lancia.  

LanciaFlavia
     
Evenementen Buitenland  

Amsterdam-Beijing Rally met Bertone                

De equipe Arie Stok – Harry Niebuurofwel ‘Rotterdam Durft’ reed dit jaar mee in  de meest spectaculaire klassiekerrally ooit. Zij volbrachten met succes de barre tochtnaar Beijing  door 14 landen over een afstand van 17.500 km met een speciaal geprepareerde Alfa Romeo 2000 GTV uit 1973.

Bertone
     
Evenementen Binnenland  

Alfa Boxertreffen
         

De Duitse Alfaclub in hield van 8 t/m 10 september jl. een internationaal Boxertreffen in het Limburgse Mechelen. Uiteraard waren ook veel leden van het Alfasud en 33-register van de SCARB aanwezig, evenals leden van de Alfa 145 club.

Alfa Boxertreffen
     
Evenementen Binnenland  

Jubileumrit Moerdijkse Oldtimer Vrienden            

Op 27 augustus jl werd in het kader van het 10-jarig bestaan van de MOV een feestelijke ‘vrije rit’ van  90 km over kleine weggetjes door West-Brabant verreden. Uiteraard deden hieraan ook tal van klassieke Fiats en Alfa’s deel.

Oldtimers Moerdijk
     
Evenementen Binnenland  

Spettacolo Sportivo   

Voor leden van de Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters (SCARB)  is de jaarlijkse tweedaagse internationale Alfa-meeting op circuitpark Zandvoort een niet te missen evenement. Zowel op als buiten de baan komen de klassieke en moderne Alfa modellen volop in actie.
Spettacolo Sportivo
     
Lifestyle   Diverse gadgets
     
Evenementen                  Diversen